Kuvaverkkos skog växer!

21.6.2021
Kuvaverkko - Puuni

Kuvaverkko har varit ett koldioxidneutralt skolfotograferingsföretag sedan 2020. Vi har förnyat vår produktion så att den är koldioxidneutral och kemikaliefri. Experter beräknar det återstående koldioxidavtrycket varje år, och vi kompenserar det genom att plantera skog på icke odlingsbar mark i Finland.

Till vår glädje kan vi berätta att Kuvaverkkos skog har planterats och den växer så det knakar!

Naturresursinstitutet Luke i Finland bestämmer koldioxidsänkan för skogarna i fråga och den motsvarar Kuvaverkkos årliga koldioxidavtryck. Kuvaverkko fotograferar tusentals skolor, daghem, församlingar och idrottslag runt om i Finland, så det är naturligt att vi planterar skog just i Finland. Skogen och beskogning är bästa sättet att bekämpa klimatförändringen och avlägsna koldioxid från luften.

Vi vill att barn- och ungdomsminnen samt naturen ska bevaras så vackra som möjligt. Vi anser det vara viktigt att barn, ungdomar som vi förevigat och deras efterkommande får njuta av det vi åstadkommit.

Kuvaverkkos fotografier bevaras i över 200 år, precis som skogen vi planterat. Titta på videon  hur vår verkställande direktör Petri klarade sig i planteringsbestyren.