Juhlistetaan yhdessä ensimmäistä kansallista koulukuvauspäivää!

10.10.2022

Suomen koulukuvausliitto ry on julkistanut vuosittain vietettävän kansallisen koulukuvauspäivän pidettäväksi ensimmäisen kerran 12.10.2022.

Ensimmäinen koulukuvauspäivä julistetaan pidettäväksi suomalaisen kansakoulun isänä tunnetun Uno Cygnaeuksen syntymäpäivänä.

Koulukuvauksella on lähes 160-vuotiset perinteet Suomessa, jonka tutkimusten mukaan jopa 82 % vanhemmista kokee tärkeäksi osaksi lapsuuden muistojen ikuistamista.

Kuvaamme satoja tuhansia lapsia ja nuoria vuosittain

Kuvaverkko on Suomen koulukuvausliiton jäsen. Liiton jäsenet kuvaavat yli 98 % kaikista Suomen päiväkoti- ja kouluikäisistä joka vuosi. Kuvattavia lapsia ja nuoria on vuosittain kauttamme satoja tuhansia. Kuvattavien lasten ja nuorten perheiden ja sidosryhmien kautta koulukuvaus koskee liki 2 miljoonaa suomalaista vuosittain.

Mitä kuuluu vanhoille koulukavereille?

Kansallisen koulukuvauspäivän tavoitteena on korostaa perinteen pitkäaikaisia juuria ja tuoda myös kuvien ja muistojen kautta piristystä perheisiin lukuvuoden keskelle. Kansallista koulukuvauspäivää juhlistetaan 12.10. etsimällä omat koulukuvat esiin ja muistelemalla luokkakuvassa olleita koulukavereita.

Me valokuvaamot ja koulu- sekä päiväkotikuvaajat juhlistamme virallista koulukuvauspäivää työn merkeissä. Tänäänkin kuvataan tuhansia lapsia ympäri Suomen.